top of page

Algemene voorwaarden

Artikel 1: Identiteit van de ondernemer

VANILLA FASHION
Hanne De Geyter
Kaatsspelplein 4
9600 Ronse
België
E-mail: info@vanillafashion.be
Telefoonnummer:  +32 47 41 42 99
IBAN: BE81 7360 0340 0724
BTW: BE 0552.690.558

Artikel 2: Algemeen

2.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, bestellingen en overeenkomsten tussen de consument (definitie consument zie artikel 2.2) en ondernemer. Door een bestelling te plaatsen verklaard de consument zich dan ook akkoord met deze algemene voorwaarden.
2.2 De consument: iedereen die een online bestelling plaats via vanillafashion.be

Artikel 3: Overeenkomst tussen de consument en de ondernemer

3.1 De overeenkomst komt maar tot stand nadat de betaling door de consument is uitgevoerd via de door hem gekozen betalingswijze (zie artikel 6) en nadat de betaling geregistreerd is op onze rekening.
3.2 Indien ondernemer om een bepaalde reden een levering van een bestelling niet kan uitvoeren, zal ondernemer dit zo snel mogelijk laten weten aan de consument, die op geen enkele manier aanspraak kan maken op een schadevergoeding. De consument kan dan wel kiezen om voor hetzelfde bedrag andere producten te laten leveren of indien gewenst wordt het gestorte bedrag terug overgemaakt aan de consument door ondernemer.

Artikel 4: Producten en prijzen

4.1 De prijzen en aanbiedingen zijn enkel geldig op de dag dat ze aangeboden worden via de ondernemer en zolang de voorraad strekt.
4.2 Indien een product niet meer voorradig zal de ondernemer de consument hiervan op de hoogte brengen binnen de 4 werkdagen.
4.3 Indien een product niet meer voorradig is bij onze hoofdleverancier zal de consument de keuze krijgen om zijn aankoop te annuleren of om een ander product (van dezelfde prijs) te laten naleveren. Bij annulatie zal de ondernemer het verschuldigd bedrag terug overmaken aan de consument.
4.4 De aangegeven prijzen zijn in euro en inclusief 21% BTW
.

Artikel 5: Betaling en betaalwijze

5.1 De consument verbindt er zich toe om het bedrag dat vermeldt staat op de bestelbon over te maken op onze rekening via één van de betalingsmogelijkheden voorzien op onze webshop.
5.2 De online betalingen, IDEAL, Bancontact / Mister Cash, Sofort banking, gebeuren via beveiligde methodes. De ondernemer kan echter nooit aansprakelijk gesteld worden bij misbruiken.
5.3 Betalingen via overschrijving dienen te gebeuren op onze rekening IBAN BE81 7360 0340 0724 SWIFTCODE KREDBEBB, op naam van Hanne De Geyter.

Artikel 6: Levering , leveringstermijnen en verzendkosten

6.1 Onze producten worden geleverd via Bpack - pakjesdienst van de Belgische post.
6.2 Voor leveringen in België boven € 100,00 en Nederland, Luxemburg & Frankrijk boven de 150 euro inclusief BTW nemen wij de verzendkosten voor onze rekening. Voor bestellingen onder dit bedrag zijn de verzendkosten ten laste van de consument; België 7,5 euro, Nederland, Luxemburg en Frankrijk 12 euro.
6.3 Voor leveringen in Duitsland boven 150€ inclusief BTW nemen wij de verzendkosten voor onze rekening. Indien de bestelling lager is dan dit bedrag is de verzending ten laste van de consument. Hiervoor wordt 15 euro in rekening gebracht.
6.4 De consument zal de ondernemer binnen de 48u op de hoogte brengen bij beschadiging en eventuele niet ontvangst van de goederen.
6.5 Levering worden gedaan op het leveringsadres dat de consument opgeeft in zijn bestelling. Producten worden ook enkel geleverd in de landen die vermeld staan in ons overzicht van de verzendkosten.
6.6 De ondernemer voorziet een leveringstermijn, wanneer de artikelen voorradig zijn, van 2 werkdagen na het ontvangen van de betaling op onze rekening voor alle bestelling in België en 3 à 4 werkdagen voor andere landen. In geen enkel geval heeft de consument recht op een schadevergoeding voor het overschrijden van de leveringstermijn.
6.7 Bestelling geplaatst tijdens het weekend en op maandag zullen pas klaargemaakt worden voor verzending op dinsdag.

Artikel 7: Terugneming en terugbetaling

7.1 Indien de consument wenst af te zien van de aankoop na levering, dient hij de ondernemer daarvan schriftelijk op de hoogte te brengen via mail, info@vanillafashion.be binnen de 10 dagen na aankoop.
7.2 Het product dient dan terug gezonden te worden naar , Vanilla Fashion, Kaatsspelplein 4, 9600 Ronse, België.

De producten dienen nog steeds verpakt te zijn in hun originele verpakking (zowel karton als plastiek).
7.3 De verzendkosten voor terugzending van producten van consument naar de ondernemer zijn steeds voor rekening van de consument.
7.4 Bij ontvangst van de teruggezonden producten, zullen de goederen gecontroleerd worden en indien er geen beschadigingen zijn, het product ongedragen is en voorzien is van alle originele tags, labels en verpakking, zal het verschuldigd bedrag terug overgemaakt worden aan de consument via dezelfde rekening waarmee de betaling gebeurde bij de bestelling.
7.5 Indien de goederen niet voldoen aan artikel 7.4 zal de consument op de hoogte gebracht worden via mail door de ondernemer. De consument kan dan geen beroep doen op terugbetaling van de producten. De producten zullen dan gedurende 14 dagen ter beschikking blijven van de consument in Vanilla Fashion, Kaatsspelplein 4, 9600 Ronse, België of op vraag van de consument terug overgemaakt worden naar het leveringsadres mits het eerst opnieuw betalen van de verzendkosten door de consument aan de ondernemer.

Artikel 8: Gegevens van de consument

8.1 Door gebruik te maken van de webshop vanillafashion.be stemt de consument in met het verzamelen en het gebruik van bepaalde persoonlijke gegevens maar dan enkel in het kader van consumentenbeheer. Deze gegevens worden opgenomen in de databank consumenten vanillafashion.be .
8.2 De consument heeft steeds het recht om deze persoonlijke gegevens te laten verwijderen uit het consumentenbestand van vanillafashion.be. Hij dient daarvoor een aanvraag te versturen via mail.

Artikel 9: Afbeeldingen en specificaties

9.1 Alle afbeeldingen; foto’s, tekeningen etc.; o.a. gegevens betreffende gewichten, afmetingen, kleuren, afbeeldingen van etiketten, etc. op de internetsite van Vanilla gelden slechts bij benadering, zijn indicatief en kunnen geen aanleiding zijn tot schadevergoeding of ontbinding van de overeenkomst.

Artikel 10: Geschillen

10.1 Deze overeenkomst wordt beheerst door en zal worden geïnterpreteerd overeenkomstig het Belgisch recht. Geschillen zullen gebracht worden voor de bevoegde rechtbanken te Gent, België.

logo-vanilla.png
bottom of page